Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: Καμίνης τέρμα η σπατάλη
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο αναζήτησης ποινικών ευθυνών για κακοδιαχείριση στο δήμο Αθηναίων ο νέος δήμαρχος κ. Γ. Καμίνης με συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

«Όταν ολοκληρωθεί ο διαχειριστικός έλεγχος, νομίζω ότι αυτό θα συμβεί σύντομα, οι αρμόδιοι θα ενημερωθούν και θα πράξουν ό,τι επιβάλλει η νομοθεσία. Τίποτα δεν αποκλείεται», αναφέρει. Τονίζει ότι ο δήμος είναι «κοιμισμένος γίγαντας, ένα κλειστό σύστημα, αποκομμένο από την πόλη και βυθισμένο στην γραφειοκρατία και τη σπατάλη».

Ωστόσο προσθέτει ότι μπορούν να γίνουν πολλά και ήδη σχεδιάζονται νέες παρεμβάσεις με αλλαγές προτεραιοτήτων, και εξοικονόμηση πόρων. Παραδέχεται ότι στο ραδιοφωνικό σταθμό υπάρχουν 280 δημοσιογράφοι με αμοιβές 9 εκ. ευρώ και προσθέτει «δεν επιτρέπεται ο δήμος να ανέχεται την πολυθεσία και να καταβάλλει μισθούς της τάξης των 5.000-6.000 ευρώ, όταν λείπουν χρήματα για τη συντήρηση των παιδικών σταθμών. Τέρμα η σπατάλη. Άλλωστε, έως τον προσεχή Ιούνιο πρέπει να έχει μετατραπεί σε ανώνυμη εταιρεία».

Δηλώνει ότι δεν θα δεχθεί κομματικές πιέσεις καθώς όπως λέει «συνεργαζόμαστε για να αλλάξουμε την πόλη, όχι για να διαμοιράσουμε τα ιμάτια της εξουσίας. Αυτό δεν το διαπραγματεύομαι με κανέναν».

Σε ότι αφορά την πόλη σημειώνει πως «αυτό που άμεσα χρειάζεται είναι η μείωση της έντασης. Δεν μπορούμε να επιχειρήσουμε οποιαδήποτε σοβαρή κίνηση, όταν δρόμοι και πλατείες μετατρέπονται σε ζώνες πυρός».
Πηγή είδησης / Καθημερινή.