Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: Τελος στο παρανομο παρκαρισμα
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Διπλοπαρκαρίσματα και παράνομη στάθμευση στους περισσότερους δρόμους του ιστορικού κέντρου κατέγραψε η δημοτική αστυνομία κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής του σχεδίου σκούπα για τις κυκλοφοριακές παραβάσεις, κατόπιν εντολής του νεοεκλεγέντα δημάρχου Γιώργου Καμίνη.
Στόχος της εφαρμογής προστίμων και της απευθείας αφαίρεσης πινακίδων είναι να λυθεί το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης και των διπλοπαρκαρισμάτων στην καρδιά της Αθήνας που αυξάνει τις πιθανότητες τροχαίων ατυχημάτων, λόγω και της περιορισμένης ορατότητας.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Τα Νέα", κόπηκαν περισσότερες από 200 κλήσεις, ενώ αφαιρέθηκαν οι πινακίδες 100 οχημάτων.
Σύμφωνα με τους άνδρες της δημοτικής αστυνομίας, οι περισσότερες πινακίδες αριθμών κυκλοφορίας αφαιρέθηκαν για παράνομο παρκάρισμα σε σημεία διέλευσης τυφλών σε πεζοδρόμια, αλλά και σε ράμπες αναπήρων, καθώς επίσης και για διπλοπαρκαρίσματα σε δρόμους που επηρεάζουν την κυκλοφορία ολόκληρων περιοχών.
Τα πιο κραυγαλέα παραδείγματα οδικής ασυδοσίας σημειώθηκαν στους εξής δρόμους:
*Στη Φιλολάου (Παγκράτι)
*Στην Πατησίων
*Στην Σεβαστουπόλεως
*Στην Πανόρμου
*Στη Σόλωνος
*Στην Ιπποκράτους
*Στην οδό Σούτσου
Το αντίτιμο για τις παραβάσεις δεν είναι μικρό. Η χρηματική ποινή για την αφαίρεση πινακίδων κυμαίνεται από 100 έως 200 ευρώ. Φυσικά, το κίνητρο της έγκαιρης πληρωμής παραμένει. Δηλαδή, αν προσέλθει κανείς σε εύλογο χρονικό διάστημα θα καταβάλει μεν το πρόστιμο, αλλά με κάποια έκπτωση.
Αξίζει να διευκρινιστεί ότι η Δημοτική Αστυνομία δεν εξάντλησε την αυστηρότητά της ειδικά χθες, λόγω των στάσεων εργασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δείχνοντας σχετική κατανόηση στους οδηγούς, οπότε αφαίρεσε πινακίδες μόνο για πολύ σοβαρές παραβάσεις. Πηγη ειδησης / News 247.
Μακάρι αυτό να έχει συνέχεια. Αν καταφέρει να πατάξει την παράνομη στάθμευση, ο νέος Δήμαρχος θα πάρει πολλούς πόντους υπέρ του...
Για να δουμε.
(11-01-2011, 08:19 PM)panos81 Έγραψε: [ -> ]Μακάρι αυτό να έχει συνέχεια. Αν καταφέρει να πατάξει την παράνομη στάθμευση, ο νέος Δήμαρχος θα πάρει πολλούς πόντους υπέρ του...

Στην Ελλάδα τα θαύματα κρατάνε 3 μέρες και τα μεγάλα 4.
Θυμάμαι και παλιότερα, όταν είχαν πρωτοπάρει του γερανούς, περνούσαν 5-6 μαζί και καθάριζαν τους δρόμους από τα παρκαρισμένα. Αλλά και πρόσφατα με τα μηχανάκια στα πεζοδρόμια. Άσε που έχω σοβαρές αμφιβολίες αν οι περισσότεροι πληρώνουν τις κλήσεις που επιβάλλονται.