Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [ΤΟ ΒΗΜΑ]Γραμμή τραμ και θαλάσσια συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ο Σπ.Βούγιας
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Την έναρξη των διαδικασιών για την υλοποίηση δύο έργων με στόχο την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος στη Θεσσαλονίκη -τη δημιουργία γραμμής τραμ από το ΙΚΕΑ μέχρι το σιδηροδρομικό σταθμό και θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών Σπύρος Βούγιας σε συνάντηση που είχε την Κυριακή με το νεοκλεγέντα δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

«Την αμέσως επόμενη εβδομάδα θα δρομολογηθούν δύο ανοιχτές διαδικασίες: μία ανοιχτή προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος από ιδιώτες, για τη δρομολόγηση θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας από τον Δήμο Θερμαϊκού, μέχρι το κέντρο της Θεσσαλονίκης, με σύγχρονα, ταχύπλοα σκάφη και μία δεύτερη, η οποία αφορά στη διερεύνηση της δυνατότητας δημιουργίας μίας γραμμής τραμ, από το σταθμό μετεπιβίβασης του ΙΚΕΑ, μέχρι το Σιδηροδρομικό Σταθμό, μέσω του άξονα Βασιλίσσης Όλγας- Τσιμισκή», ανέφερε ο κ. Βούγιας.

Ο κ. Μπουτάρης εξέφρασε την ελπίδα να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες για το Τραμ και τη θαλάσσια αστική συγκοινωνία επισημαίνοντας ότι «η συνεργασία με τον Σπύρο Βούγια και λόγω προσωπικής χημείας και λόγω ουσίας μπορεί να είναι εξαιρετικά βοηθητική για τη Θεσσαλονίκη».

Αναφερόμενος στις πρώτες δράσεις που θα αναλάβει η νέα διοίκηση, ο κ. Μπουτάρης σημείωσε, ότι αφορούν την αποτελεσματικότερη αποκομιδή απορριμμάτων και το πρόγραμμα ανακύκλωσης, παράλληλα με κάποιες ‘μικρορυθμίσεις’ που μπορούν να ανακουφίσουν σε κάποιο βαθμό το κυκλοφοριακό. «Κυριότερα από όλα, αυτό που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι η αλλαγή νοοτροπίας των πολιτών.», πρόσθεσε ο κ. Μπουτάρης.

Στο περιθώριο της συνάντησης, ο κ. Βούγιας επανέλαβε ότι «οι αναγκαίες συγχωνεύσεις, οι εξυγιάνσεις, οι αναδιαρθρώσεις και το νοικοκύρεμα των ζημιογόνων ΔΕΚΟ, πολλές από τις οποίες ανήκουν και στο υπουργείο Υποδομών, δεν συνεπάγονται υποχρεωτικά απολύσεις». «Συνεπάγονται πρωτίστως μία αναδιάρθρωση και καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού», είπε ο κ. Βούγιας.

* Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε επίσης την Κυριακή ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος. «Η εκλογή του κ. Μπουτάρη φέρνει έναν αέρα προόδου στην πόλη. Αέρα τον οποίον η πόλη χρειαζόταν. Εμπνέει ανθρώπους που έχουν πολλά να προσφέρουν, ώστε η Θεσσαλονίκη να αναδείξει πολύ πιο σύνθετα αλλά και πολύ πιο δημιουργικά στοιχεία της ταυτότητάς της» είπε μιλώντας σε φόρουμ για τον πολιτισμό και τον τουρισμό.
Τραμ στην θεσσαλονικη? ας τελειωσουν πρωτα τα εργα του μετρο που ειναι σαν το γεφυρι της Αρτας και μετα βλεπουμε.
(26-11-2010, 09:17 PM)Konstantinos [Mercedes Benz]. Έγραψε: [ -> ]Τραμ στην θεσσαλονικη? ας τελειωσουν πρωτα τα εργα του μετρο που ειναι σαν το γεφυρι της Αρτας και μετα βλεπουμε.

Αν είσαι πολιτικός και πας κατά Σαλόνικα μεριά, η παράδοση λέει "τάξε έργα". Τώρα το αν θα γίνουν είναι άλλο θέμα...
(30-11-2010, 02:08 AM)ELBO O405GN Έγραψε: [ -> ]Αν είσαι πολιτικός και πας κατά Σαλόνικα μεριά, η παράδοση λέει "τάξε έργα". Τώρα το αν θα γίνουν είναι άλλο θέμα...

Ετσι ειναι Wink.