Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: Δήμος Νέας Ιωνίας
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Σελίδες: 1 2
Η δημοτική συγκοινωνία της Νέας Ιωνίας λειτουργεί με δύο γραμμές εντός των ορίων του Δήμου, και εκτελεί επίσης και κάποια δρομολόγια προς το νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.

Και οι δύο γραμμές είναι κυκλικές και εκτελούνται ανά μία ώρα, διερχόμενες από τον σταθμό της γραμμής 1 Η.Σ.Α.Π. στην Νέα Ιωνία.

Η γραμμή 1 επίσημα λέγεται "Περισσός - Κέντρο", όμως διέρχεται και από την περιοχή στα σύνορα με τον Δήμο Μεταμόρφωσης.

Η γραμμή 2 ξεκινά από την Αλσούπολη και φτάνει στο κέντρο της Νέας Ιωνίας μέσω Καλογρέζας. Η διαδρομή της έχει αρκετά κοινά τμήματα με το 602 της Ε.ΘΕ.Λ.. Με την ευκαιρία να επισημάνω ότι πολλοί πιστεύουν, από τις περιγραφές αθλητικών γεγονότων στο Ο.Α.Κ.Α., ότι η Καλογρέζα είναι η περιοχή γύρω από το γήπεδο. Αυτό όμως είναι λάθος καθώς η Καλογρέζα ανήκει στον Δήμο Νέας Ιωνίας και όχι στον Δήμο Αμαρουσίου, εντός του οποίου είναι το Ο.Α.Κ.Α., και οριοθετείται βόρεια από τις οδούς Αφροδίτης και Κασταμονής και ανατολικά από την Λεωφόρο Κύμης, και νότια από την Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως (προέκταση της Καποδιστρίου)

Χάρτες και των δύο γραμμών υπάρχουν στον ιστότοπο του Δήμου Νέας Ιωνίας:
Γραμμή 1: http://www.neaionia.gr/UserFiles/e05beeb...rissos.gif
Γραμμή 2: http://www.neaionia.gr/UserFiles/e05beeb...oupoli.gif

Ο στόλος λεωφορείων της Νέας Ιωνίας χαρακτηρίζεται από την πολυτυπία του και από τα λεωφορεία που ήταν απλά "περαστικά" από αυτή. Μόνο δύο λεωφορεία, τύπου Mercedes Vario, ένα με εργοστασιακό αμάξωμα και ένα με αμάξωμα Teamstar City, είναι μόνιμα από την έναρξη λειτουργίας της πριν περίπου 10 χρόνια. Και τα δύο ήρθαν μεταχειρισμένα, σε σχετικά μικρή όμως ηλικία, από Γερμανία, και είναι τα μόνα που φέρουν τον στάνταρ χρωματισμό του Δήμου Νέας Ιωνίας: μπλε ποδιά με λευκό το υπόλοιπο αμάξωμα, με κάποιες πολύ λεπτές μπλε λωρίδες να τα χωρίζουν, και τις λέξεις "ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ" με πορτοκαλί γράμματα. Αρχικά, το Teamstar είχε την γραμμή του Περισσού και το εργοστασιακό της Καλογρέζας/Αλσούπολης.

Κατά καιρούς, πέρασαν και άλλα λεωφορεία: ένα ημιαστικό Neoplan N4221 με μονόφυλλη πόρτα μπροστά και συρόμενη δίφυλλη στην μέση, μεταχειρισμένο από Γερμανία και αυτό, με τις λέξεις ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ με αυτοκόλλητα γράμματα στο αμάξωμα που ήταν βαμμένο πράσινο-κίτρινο-λευκό, και το 2007 αποκτήθηκαν δύο Ikarus 260 από την Ε.ΘΕ.Λ., στα οποία ο Δήμος Νέας Ιωνίας εγκατέστησε, με δική του δαπάνη, κλιματιστικά τύπου Thermo King, ίδια με αυτά που έχουν άλλα λεωφορεία της Ε.ΘΕ.Λ. Το 2009, ο Δήμος Νέας Ιωνίας επέστρεψε στην Ε.ΘΕ.Λ. τα Ikarus και στην θέση τους απέκτησε ένα Neoplan N4016 (ΥΕΚ-5203). Το λεωφορείο μπήκε σε υπηρεσία αρχές Ιουνίου, και ενώ ακόμα κάποια ίδια λεωφορεία κυκλοφορούσαν με την Ε.ΘΕ.Λ.. Τα κλιματιστικά των Ikarus αφαιρέθηκαν και τοποθετήθηκαν στα δύο Mercedes Vario. Το Neoplan αρχικά προοριζόταν για εφεδρικό και για τα δρομολόγια προς το νεκροταφείο Κόκκινου Μύλου όμως, λόγω της μεγάλης του χωρητικότητας και των προβλημάτων που αντιμετώπιζε το ένα Mercedes με το διαφορικό του, κυκλοφόρησε εν τέλει σε μόνιμη βάση. Κυκλοφορεί μόνο στην γραμμή της Αλσούπολης, καθώς η μορφολογία της γραμμής του Περισσού σε κάποια σημεία είναι ακατάλληλη για υπερχαμηλοδάπεδο 12μετρο.

Ο Βασίλης Κατσαρέας που είχε στείλει μια φωτογραφία ενός Mercedes Vario με εργοστασιακό αμάξωμα, ολόλευκο με τα πορτοκαλί γράμματα ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ. Δεν έχω καταφέρει να εξακριβώσω αν πρόκειται για το ίδιο λεωφορείο που αναφέρω παραπάνω πριν του τοποθετηθεί το μπλε χρώμα, ή για ένα ακόμα "περαστικό".

Φωτογραφίες έπονται σύντομα.
[Εικόνα: busikarus260neaioniaals.jpg]
Το Ikarus 260 YZ-4139 στην αφετηρία της Αλσούπολης

[Εικόνα: neoplann40161.jpg]
Το Neoplan N4016 στο ίδιο σημείο

[Εικόνα: busneaioniaynz5962.jpg]
Το άλλο Ikarus 260 έξω από τον σταθμό της Νέας Ιωνίας

[Εικόνα: busneoplanneaionia.jpg]
Το Neoplan N4221 ερχόμενο από Κόκκινο Μύλο προς κέντρο

[Εικόνα: 1409090835.jpg]
Το Neoplan N4016 στην Λεωφ. Ηρακλείου

[Εικόνα: mercedesbenzvario.jpg]
Το μυστηριώδες Mercedes Vario

[Εικόνα: busneaioniamercedesteam.jpg]
Το Mercedes-Benz Vario με αμάξωμα Teamstar City που κυκλοφορεί στην γραμμή προς Περισσό και Νεάπολη.
Εδώ και λίγο καιρό, στο στόλο του Δήμου Νέας Ιωνίας, έχει προστεθεί και ένα Neoplan-ΕΛΒΟ. Αν το πετύχω, θα σημειώσω αριθμό κυκλοφορίας.
Σήμερα πέτυχα το Neoplanάκι που αναφέρει ο ELBO O405GN, εκτελούσε το δρομολόγιο από το νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου. Έγραφε "Δήμος Νέας Ιωνίας" με πορτοκαλί γράμματα στο πλάι, ήταν άσπρο και αν θυμάμαι καλά είχε αριθμό κυκλοφορίας ΖΖΡ-8998. Θυμάμαι επίσης ότι στο πλάι του, εκεί όπου η ΕΘΕΛ τοποθετεί το πλαΐνο αυτοκόλλητο, υπήρχε το νούμερο 420.
(01-02-2012, 01:00 PM)Giannis Έγραψε: [ -> ]Σήμερα πέτυχα το Neoplanάκι που αναφέρει ο ELBO O405GN, εκτελούσε το δρομολόγιο από το νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου. Έγραφε "Δήμος Νέας Ιωνίας" με πορτοκαλί γράμματα στο πλάι, ήταν άσπρο και αν θυμάμαι καλά είχε αριθμό κυκλοφορίας ΖΖΡ-8998. Θυμάμαι επίσης ότι στο πλάι του, εκεί όπου η ΕΘΕΛ τοποθετεί το πλαΐνο αυτοκόλλητο, υπήρχε το νούμερο 420.

Ναι, αυτό είναι το τελευταίο Neoplanάκι το οποίο δεν έχει αριθμό ΥΜΙ αλλά ΖΖΡ.
Eχει παρει και το ΥΜΙ 1316 καθως κι ενα Ν2 δεν θυμαμαι τον αριθμο
Το Ν2 της Νέας Ιωνίας είναι το πρώην #573, έχει ακόμα τις πινακίδες ΥΜΙ-1573 και τους αριθμούς παρμπριζ και κυκλοφορεί συχνά-πυκνά. Κάπου απάνω του σε μια γωνιά φαίνεται και μια παλιά στρώση μπογιάς, έτσι για να θυμίζει τα παλιά....
Και φυσικα κι αυτο ειχε κοπει σαν ασυμφορο προς επισκευη !!!!!!!! Κομπινες σε ολο τους το μεγαλειο . Ποιος ΠΛΗΡΩΝΕΙ ομως δεν λενε και κυκλοφορανε παλι .
(11-02-2012, 12:41 AM)MB 0405N1 Έγραψε: [ -> ]Το Ν2 της Νέας Ιωνίας είναι το πρώην #573, έχει ακόμα τις πινακίδες ΥΜΙ-1573 και τους αριθμούς παρμπριζ και κυκλοφορεί συχνά-πυκνά. Κάπου απάνω του σε μια γωνιά φαίνεται και μια παλιά στρώση μπογιάς, έτσι για να θυμίζει τα παλιά....

To πέτυχα μια μέρα του Ιούνη, να κινείται στην Ελευθερίου Βενιζέλου πρός Μεταμόρφωση, όπως πάει το 724.
Πριν από 1-2 εβδομάδες πέτυχα το Neoplanάκι ΥΜΙ-1416 στην Δημοτική Συγκοινωνία της Νέας Ιωνίας στον Περισσό.
Σελίδες: 1 2