Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [enet] Χωρίς κλιματιστικά τα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Ζητούν συγγνώμη οι εργαζόμενοι από τους επιβάτες

[Εικόνα: thumb_879_PICT1737.JPG]«Φούρνοι» πολλά λεωφορεία του ΟΑΣΘ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης) και φέτος, γιατί δε λειτουργούν τα κλιματιστικά. Αυτό καταγγέλουν οι εργαζόμενοι στον οργανισμό και κατηγορούν τη διοίκηση «για αδιαφορία και εμπαιγμό του επιβατικού κοινού».

"Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας και επισημάνσεις τα τελευταία χρόνια, κάθε καλοκαίρι αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα. Έλλειψη ανταλλακτικών και μη οργανωμένη αντιμετώπιση στη συντήρηση - επισκευή των κλιματιστικών μηχανημάτων μας οδηγούν στην ίδια τραγική κατάσταση", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, κυκλοφορεί μεγάλος αριθμός λεωφορείων χωρίς να αποδίδουν τα κλιματισματικά μηχανήματα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αποπνικτική κατάσταση για το επιβατικό κοινό αλλά και τους οδηγούς, που αναγκάζονται να εργάζονται σε θερμοκρασίες έως 50 βαθμούς Κελσίου μέσα στα οχήματα.

"Εμείς οι εργαζόμενοι ζητάμε συγγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία που υφίστανται και παρακαλούμε να μην εκφράζουν την αγανάκτησή τους στους εργαζόμενους οδηγούς. Είναι οι μόνοι που δεν ευθύνονται γι αυτή την κατάσταση. Εξάλλου και οι ίδιοι αναγκάζονται να εργάζονται κάτω από αυτές τις ανυπόφορες συνθήκες", καταλήγει η ανακοίνωση.

Ανάλογα προβλήματα με τα κλιματιστικά μηχανήματα στα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης είχαν παρουσιαστεί και πέρυσι το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα τις έντονες διαμαρτυρίες του επιβατικού κοινού. Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που οι επιβάτες είχαν διαπληκτιστεί με τους οδηγούς, γεγονός το οποίο φέτος φαίνεται ότι οδήγησε στην έκδοση της σχετικής ανακοίνωσης από το σωματείο.
Σύμφωνα με νεότερο άρθος του Αγγελιοφόρου:

http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=48450

Φυσικά κανείς δεν εγγυάται οτι θα λειτουργούν όλα τα κλιματιστικά.
Προτείνω τη χρήση λεωφορείων σαν αυτό που έχει το avatar του kostas01 καθώς επίσης να ζητήσει ο ΟΑΣΘ από την Πάτρα πίσω τους "Αλέξανδρους". 'Ετσι δεν θα μπορούν οι επιβάτες να διαμαρτυρηθούν, αφού τα λεωφορεία αυτά ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ κλιματισμό! Smile
Και όχι μόνο ο ΟΑΣΘ να ζητήσει πίσω τους αλεξάνδρους από την Πάτρα αλλά και τα mercedes o405 ΕΛΒΟ από την Αίγινα, από την Κέρκυρα και από την Χαλκιδική
φαντάζομαι ο giannisb αστειεύεται. Δεν χρειάζεται να γυρνάμε στο παρελθόν. Και εμένα μου αρέσουν οι ikarus260, οι δεινόσαυροι και όλα αυτά, αλλά δεν γίνεται να θέλουμε να γυρίσουμε σε εποχές 80 και 90. Οι συγκοινωνίες προχωράνε. Καλά λεωφορεία για την εποχή τους, ίσως και από κάποια σημερινά καλύτερα, αλλά η τεχνολογία προχωράει και πρέπει να την ακολουθάμε
E ας τους βαλουν και συγχρονα μοτερ τοτε.
Τα Β7 βαρανε εξισου με τους δεινοσαυρους, τηλεματικη εχουν ετσι και αλλιως, απο κει και περα τι με νοιαζει? Εχουν και περισσοτερους χωρους.
(21-08-2010, 11:26 PM)kostas260 Έγραψε: [ -> ]φαντάζομαι ο giannisb αστειεύεται. Δεν χρειάζεται να γυρνάμε στο παρελθόν. Και εμένα μου αρέσουν οι ikarus260, οι δεινόσαυροι και όλα αυτά, αλλά δεν γίνεται να θέλουμε να γυρίσουμε σε εποχές 80 και 90. Οι συγκοινωνίες προχωράνε. Καλά λεωφορεία για την εποχή τους, ίσως και από κάποια σημερινά καλύτερα, αλλά η τεχνολογία προχωράει και πρέπει να την ακολουθάμε

Προφανώς αστειευόμαστε, και αυτός και εγώ... Big Grin Dance