Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: Δήμος Πεύκης
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Σελίδες: 1 2 3 4
Πινακίδες από Χολαργό (Αθήνα) και όχι από Αγία Παρασκευή (ανατολική Αθήνα) όπου υπάγεται κανονικά ο Δήμος Πεύκης!
Παράξενο...
(24-08-2010, 12:32 PM)O302S Έγραψε: [ -> ]Πινακίδες από Χολαργό (Αθήνα) και όχι από Αγία Παρασκευή (ανατολική Αθήνα) όπου υπάγεται κανονικά ο Δήμος Πεύκης!
Παράξενο...

Σε συνδιασμό με αυτό που γράφει ο Πάνος παραπάνω μήπως είναι με leasing;
Είναι με leasing, το είχε αναφέρει εξάλλου και ο δήμαρχος κατά την παραλαβή. Δεν ξέρω όμως λεπτομέρειες (εκμισθωτή, διάρκεια, μίσθωμα κ.τ.λ.).
(25-08-2010, 10:29 AM)panos81 Έγραψε: [ -> ]Είναι με leasing, το είχε αναφέρει εξάλλου και ο δήμαρχος κατά την παραλαβή. Δεν ξέρω όμως λεπτομέρειες (εκμισθωτή, διάρκεια, μίσθωμα κ.τ.λ.).

Έκανα το σχόλιο όχι γιατί ενδιαφέρουν οι λεπτομέρειες του leasing, αλλά για να δώσω μία πιθανή εξήγηση γιατί δεν έχουν ούτε πορτοκαλιές πινακίδες, αλλά ούτε της Ανατολικής Αττικής.
Εθεάθη να κυκλοφορεί ένα από τα καινούρια Solaris. Μάλλον εκτελούσε εκπαιδευτικό δρομολόγιο, καθώς μέσα ήταν μόνο ο οδηγός και άλλος ένας άντρας δίπλα του, ενώ και η ώρα που εθεάθη στο συγκεκριμένο σημείο δεν συμπίπτει με την ώρα που κανονικά διέρχεται το δρομολόγιο από εκεί.

Βεβαίως, αν είναι να εκμεταλλευτούν την ύπαρξη 2 καινούριων λεωφορείων και να πυκνώσουν τα δρομολόγια, θα χρειαστούν επιπλέον οδηγοί, οπότε ίσως και να εκπαιδευόταν νεοπροσληφθείς οδηγός.
(03-09-2010, 01:24 PM)panos81 Έγραψε: [ -> ]Βεβαίως, αν είναι να εκμεταλλευτούν την ύπαρξη 2 καινούριων λεωφορείων και να πυκνώσουν τα δρομολόγια, θα χρειαστούν επιπλέον οδηγοί, οπότε ίσως και να εκπαιδευόταν νεοπροσληφθείς οδηγός.

Θυμίσου ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.....
Το Σάββατο τα Solaris της Πεύκης βγήκαν για πρώτη φορά στους δρόμους μεταφέροντας επιβάτες. Σε σχέση με τα αντίστοιχα της Ε.ΘΕ.Λ. είναι ίδια εσωτερικά, εκτός του ότι δεν έχουν την φωτεινή ένδειξη για την στάση πάνω από τις πόρτες (έχουν μόνο αυτή με τις ψηφιακές ακίδες στο ταβάνι πίσω από το διαμέρισμα του οδηγού), και φυσικά δεν έχουν ακυρωτικά μηχανήματα.

Από σήμερα, τις καθημερινές, από την έναρξη της κυκλοφορίας στις 6:35 το πρωϊ και μέχρι τις 17:35 θα υπάρχουν 2 δρομολόγια την ώρα, και κατόπιν ένα. Επίσης τα δρομολόγια δεν είναι ακριβώς ανά 30 λεπτά, αλλά οι αναχωρήσεις γίνονται από το Ηλιακό Χωριό στα 15 και 35 λεπτά της ώρας, ενώ από την Νερατζιώτισσα στα 35 και 55. Η μείωση των δρομολογίων από τις 17:30 είναι σίγουρο ότι θα περιορίσει αρκετά τις επιλογές όσων θα τα χρησιμοποιούν για την επιστροφή από την εργασία τους, καθώς οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα κυρίως πολύ σπάνια θα έχουν επιστρέψει τόσο νωρίς. Τουλάχιστον ως τις 18:30 θα έπρεπε να είναι 2 την ώρα.

Υπάρχει επίσης μια τροποποίηση στην διαδρομή: αντί για το ΚΑΤ (οδός Άρεως 50 μ. από τον σταθμό του ΗΣΑΠ), η αφετηρία στην Άνω Πεύκη είναι πια στο Ηλιακό Χωριό. Έτσι, το λεωφορείο αντί να ξεκινά από ΚΑΤ, να περνά από Ηλιακό Χωριό, να επιστρέφει στον σταθμό του ΚΑΤ και μετά να κατεβαίνει Νερατζιώτισσα, όπως ίσχυε παλαιότερα, τώρα ξεκινά από το Ηλιακό Χωριό, περνά τον σταθμό του ΚΑΤ και κατεβαίνει Νερατζιώτισσα, ενώ στην επιστροφή περνά πάλι από το ΚΑΤ και συνεχίζει για Ηλιακό Χωριό.

Ο πίνακας που έχει αναρτήσει στο Internet ο Δήμος Πεύκης (http://www.dhmospefkis.gr/ODHMOS/dhmotikh.htm) θέλει λίγο ψάξιμο για να τον κατανοήσει κάποιος, καθώς εκ πρώτης όψης φαίνεται ότι οι ώρες αφορούν αναχώρηση και άφιξη και όχι μόνο αναχωρήσεις.

Μένει να δούμε αν η δημοτική συγκοινωνία της Πεύκης θα γίνει πια οργανωμένη και αξιόπιστη, και αν θα καταφέρουν να κρατήσουν σε καλή κατάσταση τα Solaris που οπωσδήποτε έχουν περισσότερες απαιτήσεις αναφορικά με την συντήρησή τους από τα προηγούμενα λεωφορεία που είχε ο Δήμος Πεύκης. Πάντως, κρίνοντας από το παρελθόν (τα προηγούμενα λεωφορεία στην τριετία ήταν ήδη χρέπια), δεν μπορούμε να είμαστε και πολύ αισιόδοξοι...
Αφου στην τριετια τα ειχαν καταντησει χρεπια φαντασου τα Solaris. Βγαζουν δεν βγαζουν το χρονο.
Σήμερα πήρα το λεωφορείο της Πεύκης από την γειτονιά μου για Νερατζιώτισσα. Ακόμα δεν μπορώ να κρίνω την καθαριότητα ή την μηχανική κατάσταση των λεωφορείων (άλλωστε με μια βδομάδα κυκλοφορίας δεν μπορεί να βγει συμπέρασμα), παρατήρησα όμως ότι το σήμα της στάσης ενεργοποιείται αμέσως με το πάτημα του μπουτόν και δεν χρειάζεται να το κρατάς πατημένο για κάποια δευτερόλεπτα όπως στα αντίστοιχα λεωφορεία της Ε.ΘΕ.Λ.

Επίσης, ο Δήμος έδωσε στους οδηγούς στολές. Αυτό μου φαίνεται περιττό έξοδο, τα λεφτά θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν αλλού καλλίτερα, π.χ. ανάρτηση ωραρίων διέλευσης και στις στάσεις.

Τέλος, ειδικά τώρα που τα λεωφορεία έχουν ηλεκτρονικές προμετωπίδες, θα πρέπει να τις προγραμματίσουν να γράφουν τον προορισμό τους, ειδικά αφού το τμήμα επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στο Άλσος Μορελλά και μέρος της οδού Δημοκρατίας και η οδός Πίνδου στην Άνω Πεύκη είναι κοινά και για τις δύο κατευθύνσεις. Προς το παρόν, η προμετωπίδα γράφει "22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ Ι.Χ.".
(10-09-2010, 08:35 AM)panos81 Έγραψε: [ -> ]παρατήρησα όμως ότι το σήμα της στάσης ενεργοποιείται αμέσως με το πάτημα του μπουτόν και δεν χρειάζεται να το κρατάς πατημένο για κάποια δευτερόλεπτα όπως στα αντίστοιχα λεωφορεία της Ε.ΘΕ.Λ.
Κοιταξε, αυτη η επιλογη ειναι δικοπο μαχαιρι..

Απο την μια εχεις τον καθε μπαγλαμα να παταει τα κουδουνια ολη την ωρα (συνηθως βεβαια ειναι ατομα μικρης ηλικιας με ανευθυνους γονεις) και να σταματαει το λεωφορειο σε καθε σταση χωρις λογο και απο την αλλη εχεις τον ανιδεο Ελληνα που το πατησε και σου λεει "οκ το πατησα" χωρις να ξερει να κοιταξει τις ενδειξεις του λεωφορειου αν δοθηκε η οχι το σημα για σταση..

(10-09-2010, 08:35 AM)panos81 Έγραψε: [ -> ]Επίσης, ο Δήμος έδωσε στους οδηγούς στολές. Αυτό μου φαίνεται περιττό έξοδο, τα λεφτά θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν αλλού καλλίτερα, π.χ. ανάρτηση ωραρίων διέλευσης και στις στάσεις.

Ας πουμε οτι προσπαθουν να οργανωθουν.. Καινουργια λεωφορεια πηραν.. Μηδενα προ του τελους μακαριζε Smile

(10-09-2010, 08:35 AM)panos81 Έγραψε: [ -> ]Τέλος, ειδικά τώρα που τα λεωφορεία έχουν ηλεκτρονικές προμετωπίδες, θα πρέπει να τις προγραμματίσουν να γράφουν τον προορισμό τους, ειδικά αφού το τμήμα επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στο Άλσος Μορελλά και μέρος της οδού Δημοκρατίας και η οδός Πίνδου στην Άνω Πεύκη είναι κοινά και για τις δύο κατευθύνσεις. Προς το παρόν, η προμετωπίδα γράφει "22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ Ι.Χ.".
Αν τα λεωφορεια ηταν ιδιοκτησια του Δημου, θα σου ελεγα οτι ειναι στο χερι των υπαλληλων του. Τωρα, μαλλον πρεπει να προγραμματιστουν κατα παραγγελια απο το Δημο προς την εταιρια που κανει το leasing.
Σελίδες: 1 2 3 4