Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Δήμος Φυλής
#1
Σε υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον ΟΑΣΑ θα προχωρήσει ο Δήμος Φυλής για την εκτέλεση δημοτικής συγκοινωνίας μέσω της ΟΣΥ. Ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τους όρους της σύμβασης: https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%9E9%CE%...nline=true

Η γραμμή 1 θα εξυπηρετεί τις περιοχές της Ζωφριάς, του Αγίου Νικολάου και του Ζεφυρίου, ενώ η γραμμή 2 θα εξυπηρετεί τις περιοχές του Αγίου Γεωργίου και της Δροσούπολης. Και οι δύο γραμμές θα διέρχονται από το κέντρο των Άνω Λιοσίων και προγραμματίζεται να λειτουργούν Δευτέρα-Σάββατο, από 06:00 έως 23:00.

Η σύμβαση θα βρίσκεται σε ισχύ για ένα έτος από την υπογραφή της, με δυνατότητα παράτασής της κατόπιν κοινής συμφωνίας και το ετήσιο κόστος για τη λειτουργία των γραμμών υπολογίζεται στις 370.000€. Ο Δήμος Φυλής εκτιμά ότι οι γραμμές θα λειτουργήσουν από την 1η Οκτωβρίου 2018.
Απάντηση
#2
Όπως έχει αναφερθεί και αλλού, η δημοτική συγκοινωνία του δήμου Φυλής, οι γραμμές 736 και 737 δηλαδή, σταμάτησαν να λειτουργούν με το lockdown και δεν ξαναξεκίνησαν. Πέτυχα την παρακάτω είδηση για την δημοτική συγκοινωνία του δήμου Φυλής:


Σύναψη:Επαναλειτουργεί, βελτιωμένη, η Δημοτική Συγκοινωνία του Δήμου Φυλής

Σε νέες βάσεις θέτει τη Δημοτική Συγκοινωνία ο Δήμος Φυλής.

Μετά την αναγκαστική διακοπή των δρομολογίων, λόγω κορονοϊού, προχώρησε στη βελτίωση του Σχεδίου Τοπικής Συγκοινωνιακής Εξυπηρέτησης, αξιοποιώντας την εμπειρία από την ετήσια λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας και τις προτάσεις των συνδημοτών μας.

Το νέο Σχέδιο εξακολουθεί να θέτει στο επίκεντρο της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης τους Σταθμούς του Προαστιακού στα Άνω Λιόσια και στο Ζεφύρι. Στόχος του παραμένει η σύνδεση των συνοικιών μεταξύ τους και με τα διοικητικά και εμπορικά κέντρα του Δήμου. Στα πλεονεκτήματά του περιλαμβάνεται η εξυπηρέτηση των δύο Κοιμητηρίων, του Κλειστού της ΑΕΚ και της Μονής Κυπριανού. Περιλαμβάνει τέσσερις (αντί για δύο γραμμές) και εκτείνεται στις τρεις δημοτικές ενότητες. Διατηρεί τις υπάρχουσες γραμμές, όπως αυτές καταγράφηκαν ως 736 (Ζωφριά- Άγιος Νικόλαος- Ζεφύρι) και 737 (Κέντρο- Δροσούπολη-Λίμνη) και προσθέτει άλλες δύο: Μια που θα εξυπηρετήσει τη Δημοτική Ενότητα Φυλής και όλες τις συνοικίες των Άνω Λιοσίων που βρίσκονται κοντά στη Λεωφόρο Φυλής, συνδέοντας τες με το Σταθμό του Προαστιακού των Άνω Λιοσίων. Και μια δεύτερη που θα εξυπηρετήσει τον οικισμό Γεννηματά 2, το Τσουκλίδι και τη συνοικία Αγίου Νικολάου, μέσω του Βιοτεχνικού Πάρκου (ΒΙΟ.ΠΑ) και της οδού Αναπαύσεως (παλαιό Κοιμητήριο), με κατάληξη τον Σταθμό του Προαστιακού Άνω Λιοσίων.

Η συνολική χιλιομετρική απόσταση που θα καλύψουν οι τέσσερις γραμμές της Δημοτικής Συγκοινωνίας είναι 52 χιλιόμετρα και η συχνότητα των δρομολογίων, τις ώρες αιχμής, 30 λεπτά. Η Δημοτική Συγκοινωνία θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Σάββατο. Τα δρομολόγια θα εκτελούνται με πολυτελή μίνι- μπας, εκτός του δρομολογίου από και προς τη Φυλή, που λόγω της αναμενόμενης επιβατικής κίνησης, θα εκτελείται με λεωφορείο 52 θέσεων.

Η εφαρμογή του νέου σχεδίου Δημοτικής Συγκοινωνίας δρομολογήθηκε ήδη, καθώς την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Φυλής ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου, που θα γίνει με ηλεκτρονικό διεθνή διαγωνισμό, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος. Εκτιμάται ότι, αφού ολοκληρωθούν οι νόμιμες διαδικασίες, η Δημοτική Συγκοινωνία, στη νέα της μορφή, θα λειτουργήσει από τις αρχές του 2021.

Αναφορικά με την επαναλειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς τόνισε. “Η Δημοτική Συγκοινωνία εξυπηρετεί τους συνδημότες μας και βελτιώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Δήμου, αφού προωθεί τις μετακινήσεις με τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς και περιορίζει τη χρήση του ΙΧ. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση με στόχο τη βελτίωση του επιπέδου ζωής όλων μας”.


Από το site του δήμου.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)