Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Ναυτεμπορική] ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Δύο νεκροί, τρεις σοβαρά τραυματισμένοι από τον εκτροχιασμό τρένου
#1
Δύο νεκροί και επτά τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις σε σοβαρή κατάσταση, είναι ο νεώτερος απολογισμός από τον χθεσινό εκτροχιασμό τρένου λίγο έξω από το Άδενδρο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Από τους τρεις σοβαρά τραυματισμένους οι δύο είναι πολυτραυματίες και ο τρίτος διασωληνωμένος σε βαριά κατάσταση.

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς.

Η αμαξοστοιχία I/C58, η οποία μετέφερε 70 επιβάτες και πέντε άτομα προσωπικό, εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, όταν για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους εκτροχιάστηκε, ενώ στη συνέχεια το κινητήριο βαγόνι προσέκρουσε σε κτήριο του ΟΣΕ το οποίο και διαπέρασε.

Στην επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των επιβατών και του προσωπικού της αμαξοστοιχίας συμμετείχαν 28 διασώστες και τρεις κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ με γιατρούς, καθώς και 12 ασθενοφόρα οχήματα.

Για τον απεγκλωβισμό των επιβατών επιχείρησαν ακόμα 21 οχήματα της πυροσβεστικής με 60 άτομα προσωπικό καθώς και 15 αξιωματικοί και 75 άντρες της αστυνομίας και της Τροχαίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, μετά από εντολή του υπουργού Χρ. Σπίρτζη, μεταβαίνουν επιτόπου στο σημείο του δυστυχήματος, όπου ήδη βρίσκονται κλιμάκια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ και του ΟΣΕ για τη διερεύνηση των συνθηκών και αιτιών του τραγικού συμβάντος.

Τα αίτια της τραγωδίας πρέπει να διερευνηθούν άμεσα, τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ σημείωσε ότι αμέσως μόλις έγινε γνωστό το συμβάν, κινητοποιήθηκε η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας και έσπευσαν στο σημείο δυνάμεις για να συνδράμουν τα σωστικά συνεργεία.

Ερωτηθείς για το εάν υπήρχε κάποια ενημέρωση για προβλήματα στο συγκεκριμένο σημείο, ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε ότι ποτέ ο ΟΣΕ δεν ενημέρωσε κανέναν φορέα ότι υπάρχει πρόβλημα με το δίκτυο.

Πηγή
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)