Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[voria.gr]Βρήκε πίστωση ο ΟΑΣΘ και δεν τραβά χειρόφρενο
#1
Το ζήτημα με το χρέους του δημοσίου, ύψους 122 εκατ. ευρώ προς τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών, λύνεται μέσα από το πόρισμα στο οποίο κατέληξαν και οι δυο πλευρές

της Κάτιας Γερακαρίτου
Πετρέλαιο με πίστωση θα βάλει για το επόμενο διάστημα ο ΟΑΣΘ, προκειμένου να μπορέσουν να κινηθούν τα λεωφορεία και να μη χρειαστεί να τραβήξουν χειρόφρενο.

Η διοίκηση του Οργανισμού ήρθε σε συμφωνία με την προμηθεύτρια εταιρία πετρελαίου, έως ότου δοθεί η οριστική λύση από τα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών για το θέμα των οφειλομένων προς τον ΟΑΣΘ.

Σημειώνεται ότι το ζήτημα με το χρέους του δημοσίου, ύψους 122 εκατ. ευρώ προς τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών, λύνεται μέσα από το πόρισμα στο οποίο κατέληξαν και οι δυο πλευρές και το οποίο αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες ημέρες.

Στις 18 Ιουνίου ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ είχε στείλει επιστολή προς τον υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο μεσω της οποίας του ζητούσε να του καταβληθούν τα 50 εκατ. ευρώ τα οποία είναι άμεσα καταβλητέα με αποφάσεις της Διαιτησίας έως τις 27 Ιουνίου, προκειμένου να μην σταματήσει να λειτουργεί ο Οργανισμός.

«Παρακαλέσαμε την εταιρεία πετρελαίου να μας δώσει καύσιμα, καθώς είναι ζήτημα ημερών η υπογραφή του πορίσματος από τα υπουργεία και έτσι δεν θα υπάρχει πρόβλημα με τις μετακινήσεις των πολιτών» είπε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Οργανισμού Χρήστος Στεφανίδης.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες στο πόρισμα της επιτροπής του υπουργείου Μεταφορών παρουσιάζονται τρία διαφορετικά σενάρια για το θέμα της επίλυσης του χρέους του δημοσίου προς τον ΟΑΣΘ. Ειδικότερα, το πρώτο προβλέπει καταβολή των οφειλών σε ένα χρόνο με έξι δόσεις, το δεύτερο, σε δύο χρόνια αλλά με τόκους, και το τρίτο με τρία χρόνια και με μεγαλύτερο επιτόκιο.

Πηγή
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)