Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[seleo.gr] Σύγκρουση νταλίκας με λεωφορείο του ΚΤΕΛ στα Μάλγαρα
#1
Σύγκρουση νταλίκας με λεωφορείο του ΚΤΕΛ στα Μάλγαρα. Εγκλωβισμένοι επιβάτες

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε πριν από λίγο στην εθνική οδό, στο ύψος των διοδίων των Μαλγάρων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, νταλίκα συγκρούστηκε με λεωφορείο του ΚΤΕΛ, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και επτά πυροσβετικά οχήματα, καθώς φέρεται να υπάρχουν εγκλωβισμένοι επιβάτες. Δύο λωρίδες κυκλοφορίας της εθνικής οδού παραμένουν κλειστές.

Τουλάχιστον 15 τραυματίες από τη σφοδρή σύγκρουση νταλίκας με λεωφορείο του ΚΤΕΛ στο ύψος των Μαλγάρων. Οι πρώτες πληροφορίες από την Τροχαία αναφέρουν ότι πιο σοβαρά τραυματισμένος είναι ο οδηγός του λεωφορείου. Σύμφωνα με την Τροχαία, το ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας έπεσε στο πίσω μέρος φορτηγού, με τουρκικές πινακίδες κυκλοφορίας, το οποίο ήταν σταθμευμένο στο δεξί μέρος του δρόμου.Στο σημείο του ατυχήματος έσπευσαν οχτώ ασθενοφόρα, που μεταφέρουν αυτήν την ώρα τους τραυματίες σε εφημερεύοντα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα εισόδου προς την πόλη.

Μεγαλώνει η κυκλοφοριακή συμφόρηση ενώ ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής βρίσκονται στο σημείο.Δείτε φωτογραφίες:

[Εικόνα: 1538893_10202713791028548_1852326000_n.jpg]
[Εικόνα: 1549515_10202713790668539_656446773_n.jpg]
[Εικόνα: 1538893_10202713791028548_1852326000_n.jpg]
[Εικόνα: 1511239_10202713791068549_203888453_n.jpg]

Πηγή: seleo.gr



Ώρες αγωνίας για δεκάδες γονείς και συγγενείς (φωτο)

[Εικόνα: koi-ktel-aitoloakarnanias1.jpg]

Συνεχή είναι τα τηλεφωνήματα που δέχονται αυτή την ώρα υπάλληλοι του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας από δεκάδες συγγενείς και φίλους των επιβαινόντων του λεωφορείου του ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο Ναύπακτο-Αγρίνιο-Θεσσαλονίκη.Οι πρώτες πληροφορίες του agriniopress.gr κάνουν λόγο για δύο νεκρές φοιτήτριες, η μία εκ των οποίων με καταγωγή από το Μεσολόγγι. Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για 20-27 τραυματίες  ελαφρά τραυματισμένους επιβάτες, ενώ ο οδηγός του λεωφορείου, ο οποίος κατάγεται από τη Ναύπακτο, που σύμφωνα με πληροφορίες, απεγκλωβίστηκε τελευταίος, είναι σοβαρά τραυματισμένος

[Εικόνα: geg-ktel-dystixima.jpg]

Αυτή την ώρα η διοίκηση του ΚΤΕΛ βρίσκεται σύσσωμη στα γραφεία της προσπαθώντας να μάθει περισσότερες πληροφορίες, ενώ ο αντιπρόεδρος του ΚΤΕΛ έχει φύγει για Θεσαλονίκη και σε λίγη ώρα θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.Πέραν των συνεχόμενων τηλεφωνημάτων, η κατάσταση στο ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας αυτή τη στιγμή είναι ήρεμη, χωρίς να παρουσιάζεται ιδιαίτερη κινητικότητα.Όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, οι δύο άτυχες γυναίκες που επέβαιναν στο λεωφορείο απεγκλωβίστηκαν από τα σωστικά συνεργεία, που έσπευσαν στον τόπο του ατυχήματος, ενώ άλλοι 27 επιβάτες του λεωφορείου, ελαφρά τραυματισμένοι, διακομίστηκαν με οκτώ ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε εφημερεύοντα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από τους 20 τραυματίες σοβαρά τραυματισμένος είναι ο οδηγός του λεωφορείου.Το τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σε απόσταση τριών περίπου χιλιομέτρων από τα διόδια Νέων Μαλγάρων, όταν το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας έπεσε στο πίσω μέρος σταθμευμένου φορτηγού, με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, που μετέφερε ποσότητες λαχανικών..

http://www.youtube.com/watch?v=n7CJ7VOlC2E

Πηγή: http://www.agriniopress.gr/?p=61857 



Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις Πυροσβεστικής και ΕΚΑΒ-Απεγκλωβίστηκε ο οδηγός του λεωφορείου(video)

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο απεγκλωβισμός των επιβατών ενώ στο video που ακολουθεί έχει μόλις απεγκλωβιστεί ο βαριά τραυματίας οδηγός του λεωφορείου, o οποίος είναι Ναυπάκτιος.

[Εικόνα: geg-ktel-dystixima2.jpg]

Το λεωφορείο αναχώρησε στις  8:00 το πρωί από Ναύπακτο και αφού πήρε επιβάτες από Μεσολόγγι και Αγρίνιο στις 9:30 π.μ. συνέχισε την πορεία του προς Γιάννενα και Εγνατία.Οι περισσότεροι επιβάτες του λεωφορείου είναι  φοιτητές οι οποίοι επέστρεφαν για τις σπουδές τους στη Θεσσαλονίκη.

http://www.youtube.com/watch?v=7chlyMP8vyc

Πηγή: http://www.agriniopress.gr/?p=61845



Πιθανώς φοιτήτριες οι δυο νεκρές-βαρύτατα ο οδηγός του λεωφορείου

[Εικόνα: geg-ktel-dystixima3.jpg]

Δύο νεαρές γυναίκες (σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, κάτω από 30 ετών) έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο, ενώ ο οδηγός του λεωφορείου, ακρωτηριάστηκε σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Οι πληροφορίες λένε, ότι το λεωφορείο που συγκρούστηκε με τη νταλίκα, ήταν γεμάτο με νέους ανθρώπους. Ανάμεσά τους, ήταν πολλοί φοιτητές, που επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη από την Αιτωλοακαρνανία, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.  Οι δυο νεκρές είναι φοιτήτριες σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και η μια έχει καταγωγή από το Μεσολόγγι.

Το τροχαίο συνέβη στο 2ο χιλιόμετρο, πριν τα διόδια των Μαλγάρων, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, όταν το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας συγκρούστηκε με το πίσω μέρος  τούρκικης νταλίκας, που ήταν σταθμευμένη στην άκρη του δρόμο.

[Εικόνα: troxaio10.jpg].

Σύμφωνα με τον Πύραρχο Κωνσταντίνο Πουλτίδη, που είναι επικεφαλής της επιχείρησης της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό των επιβατών, 
δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο και ο οδηγός του λεωφορείου έχει τραυματιστεί στα πόδια. Στο σύνολό τους, οι επιβάτες ήταν 27.

Πηγή: http://www.agriniopress.gr/?p=61884
 

 
Μπορείτε να δείτε τα βίντεο μου
Υou can see my videos : στο/at TMantzas
Απάντηση
#2
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για το τροχαίο δυστύχημα στα Μάλγαρα
Οπως ανακοινώθηκε από τις αστυνομικές αρχές το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε  στο 481ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Θεσσαλονίκη όταν το υπεραστικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, συγκρούστηκε με φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε 55χρονος αλλοδαπός. Αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθούν δύο γυναίκες και να τραυματιστούν άλλοι 22 επιβάτες του λεωφορείου.Την προανάκριση και τις έρευνες για τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Θεσσαλονίκης.

Πηγή: http://seleo.gr/index.php?option=com_con...z2pkFyhIQY 
Seleo.gr News 


 
Μπορείτε να δείτε τα βίντεο μου
Υou can see my videos : στο/at TMantzas
Απάντηση
#3
Δώδεκα τραυματίες νοσηλεύονται – Ψάχνει το «γιατί» η διοίκηση του ΚΤΕΛ[Εικόνα: geg-troxaio-ktel-thess6.jpg]Καλή είναι η εικόνα για τους περισσότερους τραυματίες του χθεσινού τραγικού τροχαίου δυστυχήματος στην ε.ο. Κατερίνης – Θεσσαλονίκης, μετά την πρόσκρουση λεωφορείου του ΚΤΕΛ Αιτωλ/νίας σε νταλίκα, λίγο πριν τα διόδια των Ν. Μαλγάρων.Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε το agriniopress.gr από τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου»  κ. Χριστόπουλο στο νοσοκομείο θα παραμείνουν και σήμερα  δώδεκα ελαφρά τραυματίες ενώ τελικά δεν υπάρχει  κίνδυνος για τη νεαρή για την όποια χθες είχε ανακοινωθεί πως ήταν σοβαρά. Δέκα από τους τραυματίες αποχώρησαν χθες μετά την παροχή πρώτων βοηθειών. Ο οδηγός του λεωφορείου εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου σε κρίσιμη κατάσταση . Σύμφωνα με πληροφορίες έχει χάσει το δεξί του πόδι από το γόνατο και κάτω ενώ έγινε χειρουργική επέμβαση  στο αριστερό του πόδι.Ένας ακόμη ελαφρά τραυματίας διακομίστηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, αφού είναι φαντάροςΣτο μεταξύ πλήθος είναι τα ερωτηματικά σχετικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος τις οποίες διερευνά το Τμήμα Αυτοκινητοδρόμων της Τροχαίας της Θεσσαλονίκης . Για παράδειγμα πρέπει να απαντηθεί γιατί η νταλίκα ήταν σταθμευμένη στην Λ.Ε.Α. χωρίς σήμανση και alarm  όπως καταγγέλλεται αλλά και γιατί το λεωφορείο κινούνταν στην ίδια λωρίδα όπως και γιατί ο βαρύτατα τραυματισμένος οδηγός δεν πρόλαβε να αντιδράσει.Για την εξέλιξη της υπόθεσης ενημερώνεται η διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλ/νίας μέλη της όποιας βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Α.Ε. κ. Καψιαμπέτη που βρέθηκαν επίσης και στο νοσοκομείο για να ενημερωθούν για την εξέλιξη της υγείας των τραυματιών.Η διοίκηση του ΚΤΕΛ είναι εξαιρετικά προβληματισμένη για το δυστύχημα μιας και πρόκειται για το τρίτο θανατηφόρο συμβάν με εμπλοκή λεωφορείου του ΚΤΕΛ μέσα σε έναν μήνα. Είχε προηγηθεί το δυστύχημα στο νέο νοσοκομείο του Αγρινίου στις 9 Δεκεμβρίου, με έναν νεκρό και έναν βαριά τραυματία, ενώ στις 2 Ιανουαρίου σε μετωπική σύγκρουση λεωφορείου που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Αγρίνιο με Ι.Χ. αυτοκίνητο στο Περιθώρι, ένας 53χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του και μια 54χρονη τραυματίστηκε σοβαρά.Για το χθεσινό τροχαίο, πληροφορίες αναφέρουν πως έχει προκύψει η κατάληψη μέρους της δεξιάς λωρίδας του δρόμου από την νταλίκα, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη για ασφαλή συμπεράσματα.

Πηγή: http://www.agriniopress.gr/?p=62031

Επιβάτες μιλούν στο agriniopress.gr – και δεύτερη σοβαρά τραυματίας (video-φωτο)[Εικόνα: image.jpg]Σοκαριστικές σκηνές μεταφέρουν στο agriniopress.gr φοιτητές που τραυματίστηκαν ελαφρά στο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίτερα το απόγευμα στην ε.ο. Κατερίνης  - Θεσσαλονίκης κοντά στα διόδια των Ν. Μαλγάρων μετά από σύγκρουση λεωφορείου του ΚΤΕΛ Αιτωλ/νίας με 27 επιβάτες, με σταθμευμένη τούρκικη νταλίκα.Το τροχαίο , η σφοδρή πρόσκρουση δηλαδή του λεωφορείου στο πίσω μέρος της σταματημένης στην άκρη του δρόμου νταλίκας,  έγινε πριν καταλάβει κανείς οτιδήποτε και οι επιβάτες μεταφέρουν σκηνές πανικού μετά την σύγκρουση. Οι δυο άτυχες φοιτήτριες που έχασαν τη ζωή τους (μια από το Αγρίνιο και μια από το Μεσολόγγι) , βρίσκονταν στις πρώτες δεξιά θέσεις του λεωφορείου και με την σύγκρουση εκσφενδονίστηκαν μπροστά χάνοντας ακαριαία τη ζωή τους. Ο οδηγός παγιδεύτηκε στα συντρίμμια , έχασε και τα δυο του τα πόδια και εκφράζονται φόβοι για τη ζωή του. Σύμφωνα με πληροφορίες η μια φοιτήτρια σπούδαζε αρχιτέκτων μηχανικός και η δεύτερη Νομική.Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν σοκαριστικές, αφού οι επιβάτες ούρλιαζαν εγκλωβισμένοι και πανικόβλητοι και διερχόμενοι οδηγοί και επιβάτες, μαζί με πυροσβέστες, αστυνομικούς και άνδρες του ΕΚΑΒ που ήρθαν στη συνέχεια.Στο λεωφορείο ταξίδευε και παρέα φοιτητών Σχολών της Θεσσαλονίκης, φίλοι μεταξύ τους, που επέστρεφαν για τη συνέχιση των σπουδών τους, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς. Σχεδόν όλοι οι ταξιδιώτες ήταν φοιτητές και το λεωφορείο είχε συνολικά 27 επιβάτες την ώρα του δυστυχήματος, από τους 45 που είχαν αναχωρήσει από την Αιτωλ/νία (σ.σ. οι τελευταίοι τρεις είχαν ανεβεί στο Μενίδι και 18 είχαν αποβιβαστεί σε άλλες πόλεις).
http://www.youtube.com/watch?v=vd9KXPw_2qQ
[Εικόνα: image.ashx?fid=1308848]

 21 επιβάτες τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν όλοι στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, αφήνοντας πίσω πους αποσκευές, κινητά και άλλα προσωπικά αντικείμενα με αποτέλεσμα οι δικοί τους, που έμαθαν στο μεταξύ για το δυστύχημα να μην μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί τους και η αγωνία να κορυφωθεί για την τύχη τους.«Δεν κατάλαβα τι έγινε γιατί την ώρα του ατυχήματος κοιμόμουν. Ξύπνησα από το φρενάρισμα και την σύγκρουση. Χτύπησα με δύναμη στο μπροστινό κάθισμα αλλά δεν τραυματίστηκα. Ξέρω πάντως ότι οι τραυματίες είναι καλά στην υγεία τους. » δηλώνει 20χρονος φοιτητής που βρίσκονταν μέσα στο λεωφορείο  με την παρέα του και βρίσκεται στο νοσοκομείο όπου συγγενής του, επίσης φοιτητής,  νοσηλεύεται ελαφρά τραυματισμένος στο πρόσωπο. Όπως διευκρίνισε, την ώρα του δυστυχήματος, δεν υπήρχε πρόβλημα ορατότητας στην περιοχή.Άλλος επιβάτης αναφέρει πως κοιτούσε έξω μόλις έγινε η σύγκρουση και δεν μπόρεσε να αντιληφθεί πως έγινε το τροχαίο και γιατί το λεωφορείο εισήλθε στη δεξιά Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, γιατί η νταλίκα ήταν σταματημένη εκεί αλλά και γιατί ο οδηγός του λεωφορείο του ΚΤΕΛ δεν μπόρεσε να την αποφύγει. . Ο οδηγός της νταλίκας έχει συλληφθεί.Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, εκτός του οδηγού, πληροφορίες αναφέρουν πως νοσηλεύεται και μια ακόμη κοπέλα με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που είναι σοβαρά.
[Εικόνα: image.ashx?fid=1308849]
[Εικόνα: image.ashx?fid=1308850]
[Εικόνα: image.ashx?fid=1308851]
 Δραματικές είναι και οι σκηνές που εκτυλίσσονται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Φίλη της μιας νεκρής νεαρής λιποθύμησε και δεν μπόρεσε να την αναγνωρίσει, ενώ εκεί έχουν σπεύσει πολλοί συμφοιτητές των επιβατών και Αιτωλοακαρνανάνες που μένουν στη Θεσσαλονίκη και είναι γνωστοί των οικογενειών των τραυματιών.Να σημειωθεί πως η  οδήγηση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) απαγορεύεται σε όλα τα οχήματα. Επιτρέπεται μόνον στα οχήματα επείγουσας ανάγκης, δηλαδή το ΕΚΑΒ, την Πυροσβεστική και την Τροχαία καθώς και στα ειδικά οχήματα οδικής ασφάλειας και συντήρησης των αυτοκινητοδρόμων και οδών ταχείας κυκλοφορίας. Η στάση στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, δηλαδή στις παρακάτω 3 περιπτώσεις: 1.Αν το αυτοκίνητό μας έχει πάθει βλάβη 2.Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης 3.Αν μας σταματήσει η Τροχαία Εκτός από τις τρεις παραπάνω περιπτώσεις, δεν σταματάμε ποτέ στη ΛΕΑ π.χ. για να μελετήσουμε κάποιο οδικό χάρτη, να δούμε τη θέα, να μιλήσουμε στο τηλέφωνο κλπ. Δεν περπατάμε ποτέ πάνω στη ΛΕΑ. Σύμφωνα με το άρθρο 29 του ΚΟΚ, «η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης και οχημάτων συντήρησης των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών ή των εταιρειών που, κατά παραχώρηση από το Δημόσιο, λειτουργούν, συντηρούν και εκμεταλλεύονται αυτοκινητόδρομο ή οδό ταχείας κυκλοφορίας, για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, περιστατικών ή άλλων αναγκών».
Οποιαδήποτε άλλη χρήση της ΛΕΑ, εξαιρουμένων των περιπτώσεων που αναφέρθηκαν παραπάνω, απαγορεύεται.
[Εικόνα: image.ashx?fid=1308852]
[Εικόνα: image.ashx?fid=1308853]
[Εικόνα: image.ashx?fid=1308719]
 Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο Ναυπάκτιος οδηγός του μοιραίου λεωφορείου. Τό όνομα του είναι γνωστό στο e-nafpaktia και η καταγωγή του είναι από χωριό της Ορεινής Ναυπακτίας. Οι συνάδελφοι  και οι φίλοι του μιλούν για έναν προσεκτικό οδηγό με μεγάλη εμπειρία και πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα στο τιμόνι. Οι συγγενείς  σπεύδουν στο πλευρό του και φτάνουν στο νοσοκομείο ‘’Παπαγεωργίου’’ όπου νοσηλεύεται .Σύμφωνα με το onairnews.gr στο λεωφορείο  υπήρχαν κρατήσεις σε θέσεις από διάφορες πόλεις του νομού Αιτωλοακαρνανίας αλλά και την Πάτρα.Από Ναύπακτο 3 άτομαΑπό Μεσολόγγι 4 άτομαΑπό Αγρίνιο 24 άτομαΑπό Αιτωλικό 6 άτομαΑπό Αμφιλοχία 9 άτομαΑπό Πάτρα 2 άτομα
[Εικόνα: image.ashx?fid=1308854]
[Εικόνα: image.ashx?fid=1308851]
[Εικόνα: image.ashx?fid=1308855]
[Εικόνα: image.ashx?fid=1308856]
Φωτογραφιες: zougla.gr
Πηγή είδησης: agriniopress.gr 

Εφεδρικό ήταν το μοιραίο λεωφορείο-δίωξη στον οδηγό της νταλίκας
[Εικόνα: geg-troxaio-ktel-thess8.jpg]
Σύμφωνα με πληροφορίες του Nafs Click ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου εκτελούσε δρομολόγιο το οποίο δεν ήταν προγραμματισμένο.Ο άτυχος οδηγός με το λεωφορείο ήταν σε αναμονή και εκτέλεσε έκτακτο δρομολόγιο, το πρωί της 7ης Ιανουαρίου, ενώ το προηγούμενο βράδυ είχε ολοκληρώσει άλλο δρομολόγιο στις 23:30 τη νύχτα.Στο μεταξύ , για παρακώλυση συγκοινωνίας από πρόθεση και πρόκληση τροχαίου ατυχήματος, κατηγορείται ο 55χρονος οδηγός της νταλίκας που ενεπλάκη στο τροχαίο ατύχημα με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αιτολωακαρνανίας.Το τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες το απόγευμα κοντά στα διόδια Ν. Μαλγάρων της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Αθηνών, όταν το λεωφορείο έπεσε στο πίσω μέρος της νταλίκας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο φοιτήτριες και να τραυματιστούν 22 επιβάτες του λεωφορείου.
Ο 55χρονος Τούρκος οδηγός μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης από τον εισαγγελέα, παραπέμφθηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί, αλλά ζήτησε και πήρε σαρανταοκτάωρη προθεσμία. Μέχρι τότε διατάχθηκε η κράτησή του.

Πηγή: 
http://www.agriniopress.gr/?p=62061
 

 

 

 
Μπορείτε να δείτε τα βίντεο μου
Υou can see my videos : στο/at TMantzas
Απάντηση
#4
Χωρίς να παριστανω των ειδήμονα μαρυρίες επιβατών λένε ότι ο οδηγός του λεωφορείου δεν οδηγούσε σωστά το λεωφορείο και πως παραλίγο πιο πριν πήγε να το τουμπάρει. Κρίμα πάντως για τα παιδιά.
Απάντηση
#5
Φοιτητές – επιβάτες: «Φοβόμασταν τον οδηγό, δεν αισθανόμασταν ασφάλεια»-video
[Εικόνα: geg-ktel-dystixima4.jpg]
Σύμφωνα με τη μαρτυρία της νεαρής Ξένιας Αλμπάνη, φοιτήτρια και η ίδια, που επέβαινε στο ΚΤΕΛ Αιτωλοκαρνανίας το οποίο συγκρούστηκε με σταθμευμένο φορτηγό, στο ύψος των Μαλγάρων το μεσημέρι της Τρίτης 7 Ιανουαρίου, ο οδηγός του λεωφορείου «δεν οδηγούσε καλά από την αρχή της διαδρομής και όλοι όσοι ήμασταν μέσα φοβόμασταν».
http://www.youtube.com/watch?v=qtYgJVpct3IΗ ίδια, σε τηλεοπτική της συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, είπε χαρακτηριστικά πως «ο οδηγός του λεωφορείου πήγε να φύγει εκτός δρόμου και πριν το ατύχημα, σε στροφή στα Γιάννενα, αλλά και ακόμη μία φορά λίγο μετά».Η ίδια καθόταν στη δεξιά πλευρά του λεωφορείου, στη μέση περίπου, ακριβώς μπροστά από τη δεύτερη πόρτα. Όπως επισήμανε η Ξένια, η πλειοψηφία των επιβαινόντων ήταν φοιτητές, ενώ τη στιγμή του ατυχήματος τα περισσότερα παιδιά κοιμόνταν. Μάλιστα, επειδή στους χώρους των επισκευών δεν χωρούσαν όλες οι βαλίτσες, μέσα στο χώρο του λεωφορείου αλλά και στο χώρο αποσκευών πάνω από τα κεφάλια των επιβαινόντων υπήρχαν παντού βαλίτσες και αποσκευές.Η νεαρή φοιτήτρια, όπως αναμεταδίδει από τον Σκαϊ το thebest.gr , μεταφέροντας το πνεύμα που επικρατούσε μέσα στο λεωφορείο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τόνισε πως «από τον τρόπο που οδηγούσε ο οδηγός του ΚΤΕΛ δεν αισθανόμασταν ασφάλεια, ήμασταν βέβαιοι πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Μάλιστα, τα περισσότερα παιδιά το συζητήσαμε μεταξύ μας αλλά κανένας μας δεν πήγε να το πει στον ίδιο τον οδηγό».Τη στιγμή του δυστυχήματος η ίδια θυμάται πως «ο οδηγός του λεωφορείου του ΚΤΕΛ δεν φρέναρε καθόλου» και πως «ξαφνικά ακούστηκε ένα μεγάλο μπαμ». Μάλιστα, πρόσθεσε πως «δεν προλάβαμε να προστατευτούμε καθόλου, ενώ μετά από λίγα δευτερόλεπτα είδα παιδιά γεμάτα αίματα και μέσα στο λεωφορείο επικρατούσε το απόλυτο χάος».Συγκεκριμένα, η νεαρή Ξένια είδε μία κοπέλα που καθόταν μπροστά της να «βρίσκεται η μισή μέσα και η άλλη μισή έξω από το λεωφορείο. Το λεωφορείο μας και η νταλίκα είχαν γίνει μία μάζα» κατέληξε η ίδια. Και άλλος φοιτητής υποστηρίζει τα ίδιαΣτο μεταξύ, αίσθηση έχει προκαλέσει το σχόλιο και άλλου φοιτητή στην ιστοσελίδα του «Βήματος»  ο οποίος αποβιβάστηκε στην Κοζάνη και ουσιαστικά υποστηρίζει τα ίδια. Γράφει συγκεκριμένα: «Ήμουν στο λεωφορείο ταξιδεύοντας απο Αγρίνιο για κοζανη. Το λεωφορείο με άφησε Κοζάνη μαζί με άλλους 5-6 φοιτητές . Στάθηκα τυχερός που δεν ημουν μεσα. Το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας άργησε στην πορεία του γιατί στην Αμφιλοχία τα πράγματα δεν χωραγαν. Ο οδηγός έτρεχε πολυ κατα την διάρκεια του ταξιδιού και οδηγούσε νευρικά. Έκανε προσπεράσεις απαγορευτικές και οι αποστάσεις που κρατούσε απο τα άλλα αυτοκίνητα ηταν λιγότερες του ενός μέτρου. Εύχομαι να πάνε ολα καλά με τον οδηγό και την υγεία του που έμαθα οτι είναι σε κρίσιμη κατάσταση αλλά σίγουρα τα ΚΤΕΛ πρέπει να ελέγχουν παραπάνω τους οδηγούς τους για να μην έχουμε και άλλα ατυχήματα. Διαγόρας Βουγάς.»Πάντως σύμφωνα με άλλα ρεπορτάζ, ο οδηγός ήταν έμπειρος όπως λένε οι συνάδελφοι του στο ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας,  πολύ προσεκτικός και δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα.Nα σημειωθεί τέλος πως για ευθύνες και των δυο οδηγών έκανε λόγο σε δηλώσεις του , ο διοικητής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, που έχει και την ευθύνη της σχετικής προανάκρισης.φωτο: zougla.gr

Πηγή: agriniopress.gr
 

Τι λέει μωρέ το βούρλο η φοιτήτρια, εμ και θέλουν να φτάνουν γρήγορα, εμ δεν τους αρέσει. Εν τω μεταξύ λέει ότι κοιμόταν οπότε πως ξέρει ότι δεν φρέναρε ο οδηγός?
Μπορείτε να δείτε τα βίντεο μου
Υou can see my videos : στο/at TMantzas
Απάντηση
#6
Μπροστά ήσουνα και ξέρεις ότι είναι βούρλο η φοιτήτρια; 

Είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα και η κοπέλα είναι ακόμα από το σοκ του ατυχήματος!
Απάντηση
#7
(09-01-2014, 12:40 PM)'ecoj' Έγραψε: Μπροστά ήσουνα και ξέρεις ότι είναι βούρλο η φοιτήτρια; 

Είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα και η κοπέλα είναι ακόμα από το σοκ του ατυχήματος!



 

Απο αυτά που λέει, τέτοια εντύπωση δίνει. Αν δεν σ'αρέσειη αποψη μου αυτή είναι.
Ο οδηγός είναι επαγγελματίας άνθρωπος που έχει δαπανήσει ένα Χ ποσό για το όχημα, ένα Χ ποσό για την άδεια και ζεί απο αυτό, δεν νομίζω να θέλει να ριψοκινδυνέψει την ζωή του και μετά των επιβατών γιατί απο αυτό ζεί... 
Η φοιτήτρια πάλι στην μισή διαδρομή κοιμόταν και επειδή την διαδρομή την έχω κανει, Αγρίνιο-Θεσ/νίκη, και να θέλει ο οδηγός δεν πάει πάνω απο 80χλμ (και πολλά λέω) μέχρι να βγεί στην Εγνατία. Όλα τα άλλα είναι φαντασιώσεις θαρρώ! 

 

 

 
Μπορείτε να δείτε τα βίντεο μου
Υou can see my videos : στο/at TMantzas
Απάντηση
#8
(09-01-2014, 12:46 PM)'Solaris_Urbino_18' Έγραψε: Απο αυτά που λέει, τέτοια εντύπωση δίνει. Αν δεν σ'αρέσει μην με διαβάζεις.

 

 
Μάλιστα! Εγώ επιμένω ότι είναι νωρίς για να ξέρουμε το έγινε εκεί και ούτε μπορούμε να ξέρουμε αν εέχει δίκιο η κοπέλα. Επίσης σε δημόσιο forum είμαστε οπότε λογικό να διαβάζω τι γράφεις.  


 
Απάντηση
#9
Παιδιά μου ψυχραιμία!

Solaris, πρόσεξε λίγο τους χαρακτηρισμούς σου.
Απάντηση
#10
Ευτυχώς ή δυστυχώς τα περισσότερα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Αν έφταναν σώοι και άβλαβείς στη Θεσσαλονίκη (που θα ήταν το ευχάριστο για όλους), δεν θα συζητούσε κανείς για την οδήγηση αν ήταν νευρική, γρήγορη κτλ παρά μόνο ίσως για το χρόνο. Αν έφτανε πιο νωρίς το λεωφορείο θα γινόταν μάγκας ο οδηγός στο μυαλό των επιβατών του. Τώρα το αν πήγε να φύγει εκτός δρόμου στα Γιάννενα, πιστεύω πως είναι πάνω στις επιπολαιότητες - μακακίες της στιγμής. Δεν νομίζω να φεύγουν τόσο εύκολα τα λεωφορεία εκτός δρόμου. Το θέμα είναι πως όλα αυτά τα λένε επειδή το λεωφορείο τράκαρε, άγνωστο πώς αλλά τράκαρε. Αν φτάνανε στη Θεσσαλονίκη ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα έκανε αναφορά στον οδηγό με όλα αυτά που λέει τώρα.
Κανονίστε να μου πειράξετε το 608rifle
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [seleo.gr] Νέο περιστατικό σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ: Ελεγκτές εγκλώβισαν γυναίκα και την αποκαλούσαν «παλιοσαβούρα» GiannisB 0 2.576 23-01-2017, 10:31 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GiannisB
  Ποινές φυλάκισης 12,5 ετών για τους οδηγούς του ΚΤΕΛ και της νταλίκας της τραγωδίας στα Μάλγαρα TMantzas 0 4.003 27-11-2016, 05:22 PM
Τελευταία Δημοσίευση: TMantzas
  [seleo.gr] Λεωφορείο κάηκε ολοσχερώς στον Εύοσμο N1Ellinikou 1 3.176 12-04-2016, 01:18 AM
Τελευταία Δημοσίευση: garvanitis
  [seleo.gr]Σύγκρουση λεωφορείου του ΟΑΣΘ με αυτοκίνητο στην Τούμπα GiannisB 0 2.758 28-08-2014, 11:50 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GiannisB

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)